Touch of cardamom

Det finns bollar och så finns det bollar. Dessa kan jag verkligen rekommendera. De ser ut som vanliga chokladbollar, smakar fantastiskt gott och är dessutom fullproppade med härligheter – nötter, apelsin, kakao…

Perfekta att slänga med i väskan som mellanmål. Kardemumma och apelsin är hemligheten som gör dem till något utöver det vanliga.

Tack Maria för inspirationen!

RawfoodbollarRaw chokladbollar

Ungefärliga mått:

4 dl cashewnötter
3-4 msk kakao
8-10 färska dadlar
1-2 tsk kardemumma
3-4 msk pressad apelsin
Rivet apelsinskal

Mixa nötterna i en matberedare. Kärna ur dadlarna och lägg ner i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och mixa allt till en kladdig deg. Rulla till bollar i valfri storlek och toppa med kokos.

Tips! Om kokosen fäster dåligt kan man doppa bollarna snabbt i en skål med vatten innan de rullas i kokos.

Kan förvaras i frysen och plockas fram vid behov!

3 tankar på “Touch of cardamom

  1. Pingback: Brunch & föreläsning |

  2. Pingback: Dadelfria bollar |

  3. Pingback: Möhippa |

Lämna en kommentar