Det finns bollar och så finns det bollar. Dessa kan jag verkligen rekommendera. De ser ut som vanliga chokladbollar, smakar fantastiskt gott och är dessutom fullproppade med härligheter – nötter, apelsin, kakao…
Perfekta att slänga med i väskan som mellanmål. Kardemumma och apelsin är hemligheten som gör dem till något utöver det vanliga.
Tack Maria för inspirationen!
Ungefärliga mått:
4 dl cashewnötter
3-4 msk kakao
8-10 färska dadlar
1-2 tsk kardemumma
3-4 msk pressad apelsin
Rivet apelsinskal
Mixa nötterna i en matberedare. Kärna ur dadlarna och lägg ner i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och mixa allt till en kladdig deg. Rulla till bollar i valfri storlek och toppa med kokos.
Tips! Om kokosen fäster dåligt kan man doppa bollarna snabbt i en skål med vatten innan de rullas i kokos.
Kan förvaras i frysen och plockas fram vid behov!
Pingback: Brunch & föreläsning |
Pingback: Dadelfria bollar |
Pingback: Möhippa |